Gerald

Hoewel Gerald niet in een traditioneel ‘paarden-gezin’ is geboren, zijn de paarden al van jongs af aan zijn lust en zijn leven. Als kind bracht hij al zijn vrije tijd door tussen de paarden om zoveel mogelijk te leren en te ontwikkelen. Zijn enthousiasme was toen al zo groot dat hij op jonge leeftijd vele pension- en handelspaarden reed en meehielp met het zadelmak maken en verder inrijden van jonge paarden.

Gaandeweg nam hij, met verschillende paarden, deel aan (inter)nationale wedstrijden en regio- en landelijke kampioenschappen op divers niveau in zowel de dressuur, het springen als bij de eventing.
Tijdens zijn middelbare schoolperiode combineerde hij de examenklas met de eerste fase allround van de ORUN die hij vervolgens met tweede en derde fase specialisatie dressuur voltooide.

Het opleiden en africhten van het paard in al zijn facetten wist hij te verfijnen en verdiepen met hulp van Rien en Inge van der Schaft bij wie hij geruime tijd woonde en werkte.

Vervolgens was hij werkzaam bij diverse andere dressuur-en handelsstallen wat hij combineerde met zijn werk in de ruitersportdetailhandel.
Sinds jaren is Gerald zelfstandig ondernemer in de paardensport en rijdt hij paarden voor diverse eigenaren, welke uitgebracht worden op verschillende niveaus in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij met veel enthousiasme lessen en clincs door het hele land.

Tevens adviseert hij bij aan-en verkoop van diverse sportpaarden.

Naast zijn werkzaamheden als instructeur en ruiter werkt Gerald ook verder aan zijn eigen ontwikkeling ; zo trainde hij bij diverse trainers in binnen-en buitenland en reed hij mee in talloze clinics en (hengsten)shows.

Trakehner

De Trakehner neemt een speciaal plekje in in het paardenleven van Gerald .
Het was voor hem een grote eer om de training van de goedgekeurde dekhengst Ursprung (v. Cornus) voor zijn rekening te mogen nemen en met hem en elitehengst EH Kasparow (v. Sixtus) deel te mogen nemen  aan divers hengstenshows in Nederland en Duitsland.

Daarnaast trainde Gerald verschillende Trakehnerpaarden van diverse eigenaren uit binnen-en buitenland, alsmede de fokprodukten van Trakehnerstoeterij De Berkenhoeve.

Gerald begeleidde het TCN- viertal en verzorgde met hun enkele optredens.
Ook was Gerald gastruiter/jurylid tijdens de Materialprüfungen waar hij de aanleg van de jonge paarden mocht beoordelen  op de jaarlijkse Trakehner Sportdag.

Als stalruiter van Trakehner Stoeterij en Dressuurstal Bouquet reed hij diverse Trakehners zeer verdienstelijk in de dressuursport met als jaarlijks terugkerend hoogtepunt het Bundes-Championat in Hannover, waar hij met Epos (v. Matador) en het Nederlands team grote successen mocht behalen.

Tijdens het 25 jarig jubileum van Trakehner Contact Nederland verzorgde hij samen met musicalster Joke de Kruijf theatrale optredens te paard, waarvan de aftrap werd gegeven tijdens Jumping Amsterdam 2012.

Sindsdien is Gerald, samen met Joke en LUDIQUE!, een veelgevraagd artiest tijdens diverse (inter)nationale paardensportevenementen waaronder CSI Haarlemmermeer en CSI Salland.

Foto: © Gert Brouwer
Disclaimer

FacebookEmail